<body>

02.04.2017.

i guess because relatable

Nakon izvjesnog vremena studiranja i analiziranja, mislim da sam došla do poprilično validnog obrazloženja zašto su curice, djevojke a i žene zaluđene K-umjetnicima idolima.

Pa ne znam jel to došlo i do vas, al mensčini nezaobilazno je. I onda se u jednom trenutku zapitaš ok, šta je reć?! Nije da nemaš talentovanih, zgodnih, lijepih umjetnika svugdje po svijetu, pa i na kućnom pragu. Hoću reći na pragu svoje domovine, nažalost – ne na vlastitom. I nije da sad žene ono uopće nisu zaluđene i takvim tipovima. Ali ovo made in Korea, znači Bože.

To je ljepuškasto, slatko, talentovano, svestrano.. i ništa neobično jel. Ok, šta je reć? pitam ponovo.

Reć je da su ti muškarci kovani po skroz vanserijskoj šemi. Ne želim reći da su feminizirani, jer i nisu, ali su nešto dalje od minizirani ako ih stavimo u poređenje s ovim našim MUŠKARČINAMA. Ružna riječ wth.

Al znate, muškarac ne pokazuje emocije, ne plače, ne smije bit slab i mlitav; da se sredi i dotjera gaaay. To su neki standardi.

I onda imate K-idole koji se normalno šminkaju, sređuju, pokazuju emocije, grle se među sobom, plaču, nisu nužno slabi i mlitavi, al nisu ni neke krupozne građe.

Hmm. Pa mislim da bi ženama moglo bit privlačno upravo sve to.

Vidjeti da je i muškarac jedno osjećajno i obično, slabo biće. Biće koje pokazuje svoje emocije, koje ne mora biti čvrsta kamena stijena da bi bilo prihvaćeno i poštovano kao muškarac.

Došla sam do zaključka da mi je lično, meni lično, to upravo i privlačno.

I ne, ne želim reći kako muškarac sad treba da se raspekmezi oko svake sitnice i nabaci šminku i šta ti ja znam, uzme dva sata da se spremi, ali Bože, zar ne može uz svu tu gorrrrdu mmmuškost malo nježnosti, pažnje, emocija i povremeno krema na lice npr. :D

Za naše društvo je bar toliko prihvatljivo kontam.

Ali, ali –reći će sad neki- ja volim svog muškarca stjenovitog, nedodirljivog, nesređenog itd. ok.

Pobogu šta bismo sa svih ovih opasnih alfa mužjaka kad ne bi bilo žena da ih vole, i ne kažem da se takvi muškarci ne vole. Čak gledam kako je u toj istočnoj Aziji (il je zapadna; Kina, Japan, Korea i sl.) među ženama poželjniji muškarac krupnije građe. To je upravo ono: tuđe slađe.

A to bi ustvari riješilo svu ovu problematiku. Trebala sam od tog krenuti. Tuđe slađe i kraj.

No. Ali, ali..

K-idoli su nadprosječno lijepi da se razumijemo. Moja teorija, stoga, dakle, zapravo, zaista nema nikakvog smisla. Zaključak: muškarci u do u. whatever.