<body>

26.04.2017.

what is love

Koliko li je zaista tačna teorija po kojoj čovjek kod drugoga mrzi sve ono što je on lično? Kamičkova je mensčini isto to pisala, pa se i ja trenutno nešto prekontavam.

Od fiktivnih karaktera ja npr. mrzim, znači mrzim tipove koji ne pokazuju nikakve emocije, djeluju hladno, nezainteresirano, ravnodušno, usuđujem se reći i zaglupljeno, nekako ama nikako. Od ženskih likova ti su mi daleko-duboko na dnu liste. I još jedna karakteristika tih osoba je da su kao „zatvoreni i rezervisani“ spolja al se inače otvore samo nekim najnajnajbliskijim ljudima. Japanci to zovu nešta-nešta-dere, ne da mi se ići u detalje, but for realz, slika i prilika mene same.. možda ne ekstremno koliko se ispoljava kod fiktivnih karaktera, al tačno u tom smjeru, tu negdje sam stacionirana. Ne mogu se imat gora. I mrzim to! Mrzim, mrzim, mrzim.

Jes da pričam o fiktivnim likovima, al rekla bih da me ravnodušnost i ustvari sve navedeno zbilja uvijek ljutilo i nerviralo kod ljudi. Imam mamu nema je ravnodušnije. I gle ko je pokupio isto WO-HO.

Kod muških karaktera ne volim smotanost, il nešto tako što ne znam kako da nazovem. Ne volim likove koji su smotani, također neuključeni u dešavanja oko njih, emocionalno, djeluju i glupo, patetično. Ovo opet opisujem ekstremne primjere i ti tipovi, u glavnim ulogama, me psihički iscrpe, da bih ih čisto udarala da malo dođu sebi; iako su oni, jao, doživjeli toliko tragedije u životu, da ne mogu drukčije nego djelovati otuđeno i nedruštveno. Pf.

Kao da nismo svi dovoljno tragični likovi vlastitih sudbina. Al hej, ja sam tragičniji od tebe, i opet se pitam jel ovako tragičniji ispravno da se kaže hm.

Pretpostavljam, ne volim takve likove ni u stvarnom životu. Iako želim dodati da u stvarnom životu ne volim plejboje koji šaraju na sve strane, al fiktivno su nako interesantni i smiješni. Možda ne baš plejboji koji šaraju na sve strane al više karakteri koji su u osnovi perverzni al se ipak nađu uz jednu žensku i sl. Ma šta ja ovo pričam.

Nešto o čemu sam razmišljala.

Pitanje za vas, draga blogerska ekipo, kakvi karakteri su VAMA najodvratniji/najdosadniji i najnaj-ostalo?

...also, to answer the question: baby don't hurt me.