<body>

09.02.2018.

i pluto je jednom bio planeta

Ništa ljepše nema na cijelom dunjaluku ko kad se sporazumiš s osobom koja govori drugi jezik. Ok pretjerujem, ima i ljepšeg, al to je JEDNO od najljepšeg. Znači, zamisliš, toliko je različitih jezika, nacija, kultura, rasa, tolika raznovrsnost i šarolikost, koju možeš da upoznaješ i voliš.. dođe mi da raširim ruke i obgrlim cijelu planetu!

I sretna sam, uvijek sam neizmjerno sretna, što mi je omogućeno da dođem u situaciju gdje svoj život mogu podijeliti s nekim s drugog kraja svijeta i obrnuto.

Ludo zaljubljena sam u jezike, i opsjedam toliko, da mrzim što nikad ne mogu dosljedno ostati pri jednom i reći, naučila sam konačno, nego skačem s jezika na drugi, impulsivno; jezik kojem se izložim, time i obolim, ispunim se nekim uzbuđenjem, pri samoj pomisli da ustvari možeš razumjeti JOŠ neki milion drugih ljudi, pa kontam da sam bar neki super-mozak da u tri dana savladam po jedan, i da sam bar od onih što pričaju deset, hej samo deset njih, i onda se razočaram što sam tako nesposobna i što nisam u stanju, ni maternji havetno da koristim, pa se rastužim što sam glupa, i onda se skupim u klupko i plačem.. jer
svi ćemo jednom umrijeti.