beats by dre cheap

u ovo doba godine.

Oj Bože. Niko ne voli slušat da ti je dobro u životu. Ono sve ti krenulo, pronašao si svjetlo, ni sam ne razumiješ kako si zaslužio toliko sreće.
Zavist je stvarna.
Vjerujem da je i urok.

Ali Bože. Niko ne voli da čuje ni da si loše olldtajm. Previše negativne energije. Nezahvalnost, nezadovoljstvo, depresija; šejtanska posla.
Zlo je zarazno.
Vjerujem da je i slutnja. Zakon privlačenja ovo-ono.

Čovjek je.. čudno stvorenje.

Kaže, u životu nađi zlatnu sredinu sine. Kao da postoji neka pouzdana sprava; pouzdano mjerilo, koje će ti uvagati koliko dodaješ i oddaješ da bi sve bilo.. sredina. I da postoji, vjerujem da bi čovjek, nesretnik kakav je, našao način da ne funkcioniše ili bar da niko od toga nema koristi. Jer tačno takav je.

Patetični insan.

Da nema, ne bi znao da ima. Po istoj logici bi i savršenstvo sredine cijenio jedino kad ga ne bi bilo. Ironično, zapravo i ne postoji, stoga je u stanju da vjeruje kako je to ono što mu treba za dobar, prosječan život.
Osrednji, al savršen.

Baš čudno, ne postoji ni to magično mjerilo i eto upravo tako, vjerujemo da bi nas ono spasilo svih krajnosti u koje za života zapadamo.

Kaže, nađi zlatnu sredinu. Ali niko da kaže da ona ne postoji.

Samo je težnja, usmjerenje; put ka kojem se okrećemo dok istovremeno udaramo od zida u zid.

Život bih opisala tačno tako.

Konstantno udaranje u zid.
Konstantno padanje iz krajnosti u krajnost.

I šta sad s tim? Ništa. Želim da kažem da se uzalud trudi, patetični insan, da bude balans jednog savršenstva. Da se uzalud trudi zahvatiti liniju tog zlatnog, izmišljenog terena, koje je upravo to; samo jedna tanka linija. Da ne bude glup i da se ne boji ako je nekad i izgubi iz vidjela; ako misli da nema u šta više da vjeruje nit da se na nešto osloni. Nek zna da uvijek ima zidova u koje može udarati. I uredu je tako. Čak je lijepo i umirujuće.

Ne udarati u zid.
Nego znati da i kad se svijet oko tebe smrači, ne plutaš po svemiru.
Kad ostaneš bez daha, ne gušiš se u okeanu.

Legneš i udahneš.

I dobro je i loše u životu. Izdahneš.

Zaspeš.
I nikad se više ne probudiš. HA!

TemaDilema
http://temedileme.blogger.ba
25/09/2018 19:55